Als u het account niet kunt verwijderen, kunt u alleen de websites op uw site in de gaten houden. U kunt uw favoriete zoekmachine, zoals Google, MSN of Yahoo, gebruiken om alle websites te vinden die ooit zijn geregistreerd door een persoon met uw e-mailadres. Door dit te doen, kunt u bepalen wie probeert om op uw website te komen en hoe vaak.

Zodra u weet hoe vaak die bepaalde website is gebruikt, is het mogelijk om de juiste actie te ondernemen om de wachtwoorden op verschillende e-mailaccounts te wijzigen, zodat dezelfde persoon geen toegang kan krijgen tot een andere site. Als u meerdere e-mailaccounts met verschillende wachtwoorden heeft, kunt u de service van één wachtwoordherstelservice gebruiken om de wachtwoorden voor elk account afzonderlijk te wijzigen. Dit voorkomt dat dezelfde persoon toegang krijgt tot de accounts die u heeft.

Een andere manier om te voorkomen dat de phishing-aanval plaatsvindt, is door uw website zo in te stellen dat uw domeinnaam en e-mailadres automatisch worden bijgewerkt wanneer er nieuwe e-mails worden ontvangen. Door dit te doen, kunt u het probleem vermijden dat iemand toegang krijgt tot uw website zonder voortdurend contact met hen op te nemen en hen te informeren dat uw website is geschonden.

Onthoud dat phishing niet iets is dat lichtvaardig moet worden opgevat. Er zijn veel bedrijven die u kunnen helpen uw identiteit te beschermen en u moet altijd bereid zijn om eventuele vragen over de beveiliging van uw website en vragen over uw website te beantwoorden als een van deze potentiële problemen zich voordoet.

.